Allmän info

Kundinformation

Välkommen till Porky Royale Tattoo. Det finns några saker du behöver veta innan det är dags att tatuera sig.

Det finns alcogel på disken. Vi ser gärna att du spritar av händerna. Repavspärrningen vid disken får du bara passera efter tillåtelse av studiopersonal. Vid mattans slut finns möjlighet för avhängning av ytterkläder. Mattan agerar också skogräns. För att passera vidare in i studion byter du alltså dina skor mot innetofflor.

Endast de som skall tatuera sig får uppehålla sig vid behandlingsytorna. Sällskap får av hygieniska skäl inte följa med utan får vänta I besöksdelen.

Mat får inte medtas till arbetsytorna. Dricka eller godis/frukt kan få medtas, men fråga din tatuerare var du kan placera det, så att du inte oavsiktligt kontaminerar arbetsytan.

Från det att huden har desinfecerats, så får den inte vidröras utan handskar.

Ni får inte under några omständigheter stoppa ner händer i, eller beröra soptunnorna. Skall ni slänga något måste ni kasta ner det utan att vidröra någon del av soptunnan, eftersom det är där vi slänger servetter med blod på.

Ni får inte med era händer vidröra några plastpåsar som tatueraren har plastat in t.ex. stolen med, då det kan finnas blodrester på dessa.

Under tatuerandets gång får ni absolut inte klia på eller vidröra tatueringen. Skulle det klia där vi lagt vaselin så får det helt enkelt klia. 

Skulle ni av misstag vidröra tatueringen måste du genast meddela detta till din tatuerare. Dina händer måste då tvättas med handdesinfektion.

Skulle man vidröra tatueringen så överförs små partiklar av blod till händerna. Dessa följer i sin tur med när du tar på andra delar av studion som ska vara desinficerade, så som t.ex. dörrhandtag, bänkar och stolar; och då kan därefter andra kunder föra vidare dessa. Detta kallas korskontaminering.

Vid pauser under arbetets gång måste ni vara försiktiga så att ni inte stöter emot något.

Inför toalettbesök plastar vi in tatueringen. Vi vill att ni spritar händerna före och efter toapausen. Spola med nedfällt toalettlock.

För eran och andras skull, var försiktig.

Inför tatuering

Kom utvilad

Tatueringsprocessen blir lättare för kroppen att hantera om du är utvilad samt har ätit och druckit ordentligt. Tag gärna med en chokladbit och en läsk för att snabbt kunna öka på blodsockret.

Var iklädd rena men oömma kläder

Tatueringsfärgen är mycket svårt att få bort. Tänk också på att kläderna inte skall strama över den nygjorda tatueringen och att det skall vara lätt för tatueraren att komma åt. Använd alltid rena plagg mot nygjord tatuering för att undvika infektioner.

Observera åldersgränsen

18år gäller. Var beredd på att kunna styrka din ålder med legitimation. Inga undantag, ens i målsmans sällskap accepteras.

Berusade personer tatueras ej!

Vid alkoholintag förtunnas blodet, vilket leder till en kraftigare blödning vid tatuering. Detta leder till att färgen kan blöda ut och resulterar i en sämre tatuering. Lägg till detta ett rastlöst beteende och ett sämre omdöme. Vi nekar givetvis även personer påverkade av andra droger än alkohol.

Respektera artistens tid

Tatueringsprojekten bokas och planeras omsorgsfullt för att flyta på så bra som möjligt. Hjälp till genom att hålla din bokade tid. Om du måste avboka, gör det så tidigt som möjligt. Depositionen är inte återbetalningsbar men ger möjlighet att flytta på den bokade tiden. Om avbokning sker senare än 48 timmar innan avtalad tid så förfaller depositionen på 500 kr till artisten.

Upplys om din hälsa

Det åligger klienten att upplysa om sitt hälsotillstånd. Är du frisk och kry? Har nu några infektioner? Lider du av allergier, epilepsi, hemofili, diabetes, hepatit, HIV eller någon annan åkomma? Upplys alltid om detta! Obsevera att du enligt smittskyddslagen är skyldig att uppge om du lider av exempelvis blodsjukdom.

Sköt om din tatuering

För att tatueringen skall bli så bra som möjligt måste du vårda den. Läs även ”Efter tatuering”.

Fråga!

Om det är någonting du undrar över, det kan var val av motiv, sterilisering, skötsel av tatuering eller något annat, tveka inte, det är bara att fråga.

Eftervård

Artisten tvättar och smörjer in din tatuering varpå den täcks med ett stycke plast. Låt plasten sitt kvar i minst två timmar. Då du avlägsnar plasten tvättar du försiktigt med mild flytande tvål och ljummet vatten. ”Dutta” tatueringen torr med en ren handduk. Smörj därefter in den med ett tunt lager Pegasus, Bepanthen eller någon annan mild och mjukgörande kräm.

Täck på nytt över din tatuering med ett stycke plastfolie exempelvis gladpack. Det första dygnet är det viktigt att du har tatueringen täckt. Under den här perioden kan du tvätta, smörja in och täcka med ny plast så ofta du vill. Du kan fortsätta med denna process så länge du vill, tills tatueringen är helt läkt. Ju fler dagar du täcker din tatuering, desto snabbare läker den. Oavsett om du använder dig av skyddsplast eller inte bör du dock fortsätta att tvätta och smörja din tatuering ca 3 ggr dagligen tills den är helt läkt.

Håll din tatuering ren, Använd alltid rena kläder mot tatueringen. Rör aldrig din tatuering med otvättade händer.

Du får INTE!

  • Du får inte sola första månaden ej heller i solarium
  • Du får inte bada på två veckor (sjö, hav, pool, badkar)
  • Du får inte klia eller riva på eventuella skorpor.
  • Undvik även bastubad.

 

Övrigt ?

Även en läkt tatuering kan torka ut. För att bibehålla dess kvalité bör du regelbundet smörja in din tatuering med en mild hudkräm.

Solen är din tatuerings största fiende. När du utsätter den för solljus bör du skydda den med en hög solfaktor.

Borttagning/blekning av tatuering

I studion har vi en Q-switchad YAG-laser vilket är den bästa lasern vid blekning av tatueringar.

Vi har enstartavgift på 500kr och det slutgiltiga priset beror på tatueringens storlek. Total kostnad per behandling reder vi ut på en kostnadsfri konsultation.

Faktorer som spelar roll vid blekning av tatuering:

  • Färgerna på tatueringen
  • Var på kroppen den sitter
  • Hur väl kroppen svarar på behandlingen är individuellt
  • Hur länge sedan tatueringen gjordes

Dessa faktorer avgör hur många behandlingar som krävs